Google AdWords oglasi – najčešća pitanja korisnika

Google AdWords oglasi – najčešća pitanja korisnika

Kako će mi Google AdWords oglasi pomoći steći nove kupce i klijente?

Pomoću Google AdWords oglašivačke kapmanje vaš se oglas prikazuje u Google tražilici vezano uz određene ključne riječi (npr. prodaja automobila, usluge prijevoza, izrada nakita i sl.). Na temelju tih ključnih riječi vašu web-stranicu posjećuju zainteresirani posjetitelji.

Koje su prednosti Google AdWords oglašavanja?

Vaš se oglas prikazuje samo posjetiteljima koji se zanimaju za vaš proizvod ili uslugu. Prikaz vaših oglasa je besplatan, a plaćate samo kad netko klikne na vaš oglas.

Gdje će se prikazivati moj oglas?

Vaš će se oglas najčešće prikazivati na prvoj stranici rezultata Google pretraživanja među prva četiri mjesta za određenu ključnu riječ.

Google AdWords oglasi

Koliko košta Google AdWords reklamiranje?

Onoliko koliko vi odredite. Slobodni ste odrediti dnevni budžet koliko god želite – npr. 5 kn, 100 kn, 500 kn…

Koja je cijena pojedinačnog klika na moj oglas?

Ovisi o određenoj ključnoj riječi i vašoj konkurenciji koja se isto tako oglašava putem AdWords oglasa te licitira za određenu ključnu riječ. Tko postavi veću licitaciju (višu ponudu), imat će bolji položaj oglasa. Cijena klika može se kretati npr. između 1 i 3 kn.

Mogu li sam napraviti Google AdWords reklamnu kampanju?

Možete, no ako niste dobro upućeni što radite, možete svoj budžet za oglašavanje potrošiti bez učinka. Google AdWords je složen sustav stoga je radnje oko njega najbolje prepustiti stručnjacima.

Može li mi netko namjerno klikati na oglas da mi istroši budžet?
Googleov upravljački algoritam evidentira klikove s iste IP adrese te se takvi klikovi računaju kao nevažeći. Drugim riječima, bit će vam naplaćen samo jedan klik iako je netko kliknuo više puta na vaš oglas.

Primjer Google AdWords oglašivačke kampanje

5000 kn AdWords mjesečni budžet

prosječna cijena klika = 2 kn > 2500 klikova/posjeta vašoj web-stranici

Zarada/profit na jednoj prodaji ≈ 200 kn

≈ 5% posjeta završi s prodajom > 125 prodaja

125 prodaja x 200 kn = 25.000 kn

Zaradili ste 25.000 kn (profit od prodaje) – 5000 kn (uloženi budžet) = 20.000 kn

 

Ako želite kvalitetnu i učinkovitu Google AdWords kampanju za prodaju vaših proizvoda i usluga, javite nam se te ćemo Vam poslati neobvezujuću ponudu.  info@internetske-usluge.com

 

Kategorije: Oglašavanje

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.