Izrada web stranica u WordPressu sa SEO optimizacijom

Izrada web stranica u WordPressu sa SEO optimizacijom

Za sve one koje interesira izrada web stranica bilo za poslovne bilo za osobne potrebe, imamo dobru vijest: mogućnosti i platforme za web-dizajn nikad nisu bile bolje, kvalitetnije i raznovrsnije. Pogotovo ako vas zanima izrada web stranica u WordPressu – koji je moćna CMS platforma optimalna za SEO optimizaciju – danas postoje tisuće widgeta i dodataka (plugins) koji omogućuju značajno proširenje funkcionalnosti i gotovo neograničene potencijale. Drugim riječima, WordPress omogućuje da imate odličnu, brzu i kvalitetnu web-stranicu kojoj se može brzo i lako dodavati i mijenjati sadržaj, bez obzira je li riječ o klasičnoj web stranici ili primjerice web shopu.

Naravno, ako vas ništa od toga posebno ne zanima, možete jednostavno naručiti izradu web stranice prema vašim potrebama i željama te prepustiti nama da se pobrinemo oko svega: od same izrade do redovitog održavanja, ažuriranja, sigurnosti, dodavanja novog sadržaja i sl.

Izrada web stranica: što je potrebno znati

Izrada web stranica zapravo nikad nije bila dostupnija i cjenovno prihvatljivija. Razlog tome je širenje tržišta; danas svoju web stranicu ima gotovo svaka firma, organizacija, udruga itd.

Kad naručujete izradu web stranice, postoji nekoliko glavnih faktora na koje trebate obratiti pažnju. Prvi od njih je hosting. Naime, možete imati web stranicu vrlo atraktivnog izgleda i koja je jako kvalitetno kodirana. No ako je ta web stranica smještena na sporom hostingu, stranica će vam se sporo otvarati. Što znači da čak i ljudi koji je pronađu, neće imati strpljenja čekati da se učita (tipa 9-15 sekundi) pa će vrlo brzo otići s nje… Što znači da će stranica imati visok bounce rate… Što opet znači da se vrlo teško probiti na visoke pozicije u Googleu prema ključnim riječima, itd. U digitalnoj agenciji GNOSIS svim našim klijentima možemo osigurati jako brz i kvalitetan hosting po pristupačnoj cijeni.

Sljedeći faktor na koji valja obratiti pažnju je cijena. Npr. dobili ste ponudu za izradu web stranice po cijeni od 1200 kn. Sretni ste jer vam se to čini jako povoljno. No zapitajte se, koliko će kvalitetnog rada netko uložiti da vam izradi web stranicu za 1200 kn, ili neki sličan minimalni iznos? Dva sata, tri, pet? U svakom slučaju osoba koja će vam napraviti web stranicu za smiješan iznos sigurno se neće previše potruditi da ta stranica bude i kvalitetna. Koja vam korist od jeftine web stranice kad neće biti dobra i kvalitetna, i ako se neće probiti u rezultatima Google pretraga.

Idući važan faktor je SEO optimizacija. Čak i ako imate najbolju web stranicu na svijetu, ako je klijenti i korisnici ne mogu naći u rezultatima Google pretraga, onda ona kao i da ne postoji. Mnogi tu prave kardinalnu grešku jer smatraju da izrada web stranica podrazumijeva samo gotov web na serveru i to je to. Ako se na web stranici aktivno i permanentno ne radi kvalitetna SEO optimizacija, nitko je neće naći.

Kad radimo web stranice za naše klijente, svima preporučujemo i kampanju SEO optimizacije u trajanju od minimalno 3 mjeseca. Pritom koristimo odličan premium SEO alat Mangools koji nam pomaže u otkrivanju optimalnih ključnih riječi za svakog klijenta posebno, kao i praćenje pozicija ključnih riječi u Google pretragama, kompletnu analizu linkova, snagu konkurencije itd. Ovakav je alat neophodan pri planiranju i provedbi SEO kampanje kako bi vaša web stranica dospjela na visoka mjesta u Google pretragama.

izrada web stranica SEO

Također je važna analiza prometa web stranice, odnosno praćenje broja posjetitelja, tko su, odakle dolaze, što najčešće pregledavaju, što ih najviše zanima na vašoj web stranici itd. U tom smislu je najbolji alat za analitiku weba Google Analytics. Riječ je o sjajnom alatu koji vam prikazuje jako veliku količinu informacija vezano uz posjetitelje koji dolaze na vaš web.

Tako npr. možete pratiti i statistiku prometa, primjerice koliko je vaša web stranica imala posjeta ovaj mjesec u odnosu na prethodni i sl. To je sve važno kako bi se mogla izraditi koherentna i kvalitetna kampanja unapređenja web stranice s ciljem da privuče što veći broj zainteresiranih posjetitelja – vaših potencijalnih kupaca u klijenata.

U agenciji GNOSIS svim našim klijentima koji naruče izradu web stranice omogućujemo i besplatnu analizu prema Google Analytics alatu.

A možda biste i željeli da vaša web stranica bude višejezična? U današnjem umreženom i globaliziranom svijetu šteta je ograničavati se na samo jedan jezik. Na primjer, ako na hrvatsku verziju web stranice dodate i ENG verziju, doslovno vam se otvara komunikacija s više od milijardu ljudi… od kojih svi mogu biti vaši potencijalni klijenti i kupci. Ne morate tražiti prevoditeljske agencije koje će vam prevesti sadržaj; mi se možemo pobrinuti i za kvalitetan prijevod, i za dodavanje prijevoda na vašu web stranicu. Za implementaciju prijevoda koristimo najkvalitetniji premium plugin WPML.

Izrada web stranica za male i velike tvrtke, obrte, organizacije…

Bez obzira jeste li marketinški menadžer u velikoj tvrtki, vlasnik malog j.d.o.o.-a ili obrta, ili pak član neke ustanove ili organizacije zadužen za promociju, ako vas zanima izrada web stranica odnosno želite dobiti kvalitetnu web stranicu, u digitalnoj agenciji GNOSIS specijalizirani smo za izradu web stranica sa SEO optimizacijom koja donosi visoke pozicije u Google pretragama.

izrada webova u WordPressu

Imamo bogato iskustvo u web dizajnu te možemo napraviti bilo koju vrstu web stranice. Na primjer sadržajno bogate korporativne web stranice, web-shopove s kartičnim plaćanjem, web stranice za promociju, usluge i sl. Također se bavimo i održavanjem web stranica pa u tom smislu ne morate brinuti za podršku jednom kada vaša web stranica bude napravljena.

Kvalitetna web stranica donosi vam nove klijente i korisnike

Digitalno okruženje sve je dinamičnije, a prodaja proizvoda i usluga sve se više seli u online sferu. Iz tog je razloga kvalitetan web postao pitanje uspjeha ili propasti gotovo svake ozbiljne tvrtke. Danas na tržištu možete naći raznovrsne ponude te cijena izrade weba često značajno varira ovisno od ponuđača do ponuđača. Izrada webova nikad nije bila šarolikija u smislu mnogih tvrtki i pojedinaca koji se bave web dizajnom.

O čemu ovisi cijena izrade weba? Na nju utječe velik broj faktora, ovisno o sadržaju i funkcionalnostima web stranice koju želite imati. Oni koji se prvi put susreću s izradom webova moraju znati da osim same cijene izrade weba, tu dolaze i popratni troškovi poput hostinga, zatim redovitog mjesečno održavanja (osim ako to nećete raditi sami), izrada loga (ako ga već nemate) i sl. U svakom slučaju ako želite imati kvalitetnu web stranicu koja će vam povećati prodaju, onda bi vam zadnji faktor u odlučivanju trebao biti što niža cijena. Ako uložite u kvalitetan web koji će optimalno prezentirati vašu ponudu i prodaju, takav ulog će vam se zasigurno višestruko isplatiti.

cijena izrade weba

Bez dobrog weba nema ni dobre promocije, te uz sinergiju sa SEO optimizacijom svaka kvalitetno napravljena i osmišljena web stranica s vremenom isplati samu sebe. Mnogi pojedinci prilikom traženja ponuda za izradu weba prave početničke greške u smislu štednje na svim stavkama. Tako odaberu najjeftiniji (i najsporiji) hosting, najpovoljniji (i najnekvalitetniji) kod odnosno dizajn, najkraću (i najneučinkovitiju) SEO optimizaciju, najjednostavnije (i amaterski površno) održavanje. Rezultat toga obično bude bacanje novca jer takav web korisnici teško mogu pronaći u Google pretragama, a ako ga i pronađu, na njemu se ne zadržavaju.

Treba vam izrada web stranice? Zatražite besplatnu ponudu!

U digitalnoj agenciji GNOSIS specijalizirali smo se za izradu svih vrsta web stranica te su svi naši klijenti i korisnici iznimno zadovoljni. Uz kombinaciju s učinkovitom SEO optimizacijom možemo privući nove posjetitelje i kupce na vašu web stranicu. Zatražite besplatnu ponudu na e-mail info@internetske-usluge.com te ćemo vam se vrlo brzo javiti sa svim detaljima.

Kategorije: Preporučujemo

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.