Izrada weba u WordPressu

Izrada weba u WordPressu

Zanima vas izrada weba u WordPressu? WordPress je danas jedna od najpopularnijih platformi za izradu kvalitetnih web stranica. Procjenjuje se da je danas gotovo trećina svih web stranica izrađena upravo u WordPressu.

Web stranice u WordPressu

Zašto je WordPress tako popularan? Prije svega, WordPress omogućuje relativno jednostavno dodavanje sadržaja kao što su tekstovi, slike i sl. Pogodan je za širok raspon web stranica: od onih za osobne potrebe do onih za male i velike poduzetnike, korporacije, neprofitne organizacije itd. Osim toga na WordPress platformi funkcioniraju brojni plugini ili dodaci koji omogućuju dodatne fukcionalnosti. Jedan od najpoznatijih dodataka za WordPress svakako je WooCommerce – dodatak koji se koristi za izradu web shopova odnosno online trgovina i dućana. Koliko je WordPress moćan i sveprisutan na internetu, dovoljno govori činjenica da je samo WooCommerce dodatak preuzet 19 milijuna puta te da ga danas koristi čak 40% svih postojećih dućana na internetu.

WordPress web stranice također imaju odlične mogućnosti za SEO optimizaciju, odnosno da se vaša web stranica dobro pozicionira u rezultatima Google pretraživanja. Budući da je svrha svake web stranice da je korisnici pronađu na internetu, SEO optimizacija je jednako važna kao i sama izrada web stranice.

Koliko košta izrada weba u WordPressu

Nitko vam ne može reći točnu cijenu izrade web u WordPressu bez osnovnih podataka kao što su:

  • Za što će vam služiti web stranica?
  • Imate li već hosting i domenu ili nemate?
  • Imate li logo?
  • Imate li napisane tekstove i sadržaj?

S obzirom na to da je svaki projekt izrade web stranice sam po sebi jedinstven, za točnu cijenu izrade web stranice u WordPressu trebate poslati upit s barem osnovnim podacima kakvi su opisani u gore navedenim pitanjima.

Održavanje WordPress web stranice

Kao i svaku drugu web stranicu, tako i WordPress web stranicu treba redovito održavati. Održavanje WordPress web stranice podrazumijeva npr. ažuriranje instaliranih dodataka na novu verziju, stvaranje sigurnosnih kopija, periodičnu provjeru funkcioniranja kontakt forme, izmjenu i dodavanje novog sadržaja kako bi web stranica bila aktualna i sl. Cijena održavanja WordPress web stranice obično se kreće oko 500 kn mjesečno, no web studio koji vam radi web stranicu obično će vam ponuditi određeni period besplatnog održavanja, npr. 6 mjeseci – sve ovisi o tome kako se i s kim dogovorite.

Kategorije: Izdvojeno

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.