Izrada WordPress web stranica: najbolji web za vaše potrebe

Izrada WordPress web stranica: najbolji web za vaše potrebe

Kvalitetna web stranica iznimno je bitna za prezentaciju vaše firme, obrta, organizacije… Ona je ogledalo vašeg poslovanja i djelovanja, te predstavlja svojevrsnu online “putovnicu” koja drugima govori tko ste i što ste. Kvalitetno izrađena i atraktivno osmišljena web stranica može vam donijeti brojne nove klijente, povećati prodaju, osigurati poslovni uspjeh. I obratno: nekvalitetna web stranica može vas odvesti u poslovnu propast, pa čak i bankrot. Izrada WordPress web stranica jedna je od opcija pri oblikovanju vašeg weba.

Kako odabrati najbolji web za vaše potrebe

Vlasnici malih i srednjih tvrtki te voditelji marketinških ili web odjela često su suočeni s pitanjima poput:

 • Kakvu bismo web stranicu trebali imati?
 • Koliko novaca uložiti u izradu web stranice?
 • Na čemu štedjeti, a na čemu ne štedjeti?
 • Kako mogu znati da će naš web biti dobro posjećen?
 • Kako odabrati najbolju ponudu?
 • Je li najniža cijena treba biti odlučujući faktor?

Na ova pitanja ponekad nema jednoznačnog odgovora; odgovori na njih ovise o vašim specifičnim potrebama, o poslovanju vaše tvrtke, o djelatnostima kojima se bavite, o položaju vaše konkurencije, o vašim poslovnim planovima.

Zašto se odlučiti za WordPress web stranicu

WordPress je već duže vrijeme najpopularnija CMS (content management system) platforma za izradu web stranica. On ima brojne komparativne prednosti nad ostalim CMS-ovima kao što su Drupal, Joomla i slično. Procjenjuje se da je danas gotovo trećina svih postojećih web stranica izrađena u WordPressu s tendencijom rasta.

Evo nekih razloga zašto biste se mogli odlučiti za WordPress web stranicu:

 • Najbolja CMS platforma za relativno jednostavno dodavanje i mijenjanje sadržaja
 • Bogatstvo besplatnih i premium dodataka koji proširuju funkcionalnosti (video i slikovne galerije, kalendar događaja, Facebook fan stranica, kontakt forma, Google maps lokacija, prijevod na strane jezike, zaštita od hakera, ubrzanje učitavanja web stranice itd.)
 • Širok raspon mogućnosti: od korporativnih web stranica preko news portala do web shopova
 • Jednostavno mijenjanje i prilagođavanje dizajna
 • Automatska integracija bloga i stvaranje blog članaka (ako to želite)
 • Odličan SEO: Google i ostali pretraživači “vole” WordPress

Ukratko, WordPress je toliko fleksibilan i bogat mogućnostima da će odlično poslužiti za izradu bilo kakve i bilo koje web stranice.

Cijena izrade WordPress web stranice

Cijena izrade WordPress web stranice za vaše potrebe ovisi o raznim faktorima. Odmah na početku možete odabrati između dvije mogućnosti: izradu WordPress web stranice na temelju gotove teme, tj. predloška, ili izradu WordPress web stranice “from the scratch”, tj. unikatno kodiranu web stranicu. Razlike između ove dvije opcije ponajviše se odnose na cijenu –  ako se odlučite za izradu web-stranice na temelju gotove WordPress teme, ta će vas opcija koštati dva do tri puta povoljnije nego da se odlučite za izradu unikatne WordPress web stranice.

Postoji jako razvijeno tržište premium WordPress tema (predložaka) gdje se mogu kupiti dobro osmišljene, dizajnirane i kodirane WordPress teme koje će zacijelo odgovarati vašim potrebama. Na taj način umjesto npr. 8000 kn, možete platiti 3000 kn za izradu WordPress web stranice, odnosno kupnju, instalaciju, podešavanje i prilagodbu premium WordPress teme za vaše potrebe, ovisno o tome što sve želite na svojoj web-stranici i kakvog je tipa.

Brojne opcije, različite cijene

WordPress teme imaju vrlo širok raspon brojnih opcija customizacije, stoga ne morate brinuti o tome da će vaša web stranica biti ista kao neka druga. Prednost gotovih WordPress tema jest u tome što su dizajnirane i kodirane od strane profesionalnih programerskih studija za širok raspon korisnika te su obično lišene “dječjih bolesti” i početnih bugova koje znaju imati pojedine unikatno kodirane WordPress web stranice namijenjene samo jednom pojedinačnom korisniku. Osim toga premium WordPress teme s vremenom se stalno nadograđuju na nove, poboljšane verzije bez dodatne nadoplate. S druge strane, unikatno kodirane WordPress web stranice su upravo to – unikatne – te uglavnom najbolje odgovaraju specifičnim potrebama pojedine tvrtke ili organizacije.

Općenito govoreći, gotove WordPress teme idealne su za manje tvrtke, organizacije i obrte koji imaju limitiran budžet te nisu u mogućnosti uložiti nešto veća sredstva u izradu weba. Za unikatne WordPress web stranice odlučit će se tvrtke kojima se budžet za izradu weba kreće negdje u rasponu od 5 do 15.000 kn te žele web “skrojen po mjeri”.

Izrada WordPress web stranica i njihova cijena također ovisi o mnoštvu drugih faktora (npr. imate li već hosting, domenu, logo, slike, napisane tekstove, prijevode, veličina i tip weba koji vam treba itd.), stoga ćete za točnu cijenu trebati pružiti konkretne podatke o svim tim navedenim elementima.

Treba vam kvalitetna WordPress web stranica? Javite nam se te ćemo Vam pružiti neobvezujući ponudu.  e-mail: info@internetske-usluge.com

Kategorije: Izrada weba

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.