Kako konvertirati PDF u Word

Kako konvertirati PDF u Word

Vjerovatno vam je jednom zatrebala konverzija nekog PDF dokumenta u Word kako biste ga mogli uređivati, mijenjati, kopirati sadržaj i slično. Na internetu postoje brojni besplatni online konverteri, no većina njih ima zapravo spam funkciju, odnosno služe da vas navuku da dođete kako biste mogli kliknuti poneki Google oglas, instalirati nekakav program sumnjive kvalitete i slično. Uglavnom, velika većina (ako ne i svi) besplatnih online konvertera PDF to Word uopće ne funkcionira, zato ih je najbolje izbjegavati.

Konverzija koristeći PDF u Word koristeći Google Drive

PDF dokumente možete besplatno konvertirati u Word koristeći Google Drive. Sve što trebate jest ući u svoj Google Drive račun, kopirati u nj PDF dokumente te klinuti na settings (zadnja ikona u gornjem desnom kutu).

PDF u Word

Nakon toga označite polje “Convert uploaded files to Google Docs editor format”.

PDF u Word slika

Na taj način sve PDF dokumente možete otvoriti kao Google Docs dokumente. Kliknite (označite) na PDF dokument, potom kliknite desnom tipkom miša i otvorit će vam se izbornik “Open with”. Tada odaberite Google Docs i kad se dokument konvertira, pod gornji izbornik “File” odaberite “Download as Microsoft Word”. I tako ste dobili konverziju PDF-a u Word.

PDF u Word konverzija

Konverzija slika i skeniranih tekstova u Word

Što se tiče konverzije materijala koji sadrže tekst, a koji su u obliku slike ili su skenirani (JPG, BMP), i za to možete koristiti Google Drive ili pak kupiti profesionalan program kao što je npr. ABBY Fine Reader.

Kategorije: Tutorijali

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.