Promet na web stranici: povećanje broja posjeta

Promet na web stranici: povećanje broja posjeta

Mnogi se vlasnici raznih biznis i korporativnih web stranica žale na činjenicu da imaju atraktivne i privlačne web stranice koje su skupo platili, no mali broj posjetitelja odnosno zanemariv promet na web stranici. Naravno, svima je u interesu što veći promet na web stranici jer to rezultira i povećanjem prodaje proizvoda i usluga ili pak povećanjem broja klikova na oglase tipa Google AdWords, što u konačnici sve skupa donosi veću zaradu. Kako dakle povećati posjećenost web stranice, privući nove posjetitelje i zadržati stare? Donosimo kratak prikaz nekih od najučinkovitijih strategija.

Ključne riječi u tekstovima

Važno je da u sve tekstualne objave (postove) uključite što veći broj ključnih riječi (keywords), no se samo kratke, jednočlane, već i ključne riječi u smislu fraza i višečlanih izraza.

Komentari posjetitelja

Dopustite komentare posjetitelja na svojim web stranicama jer će to povećati vrijeme provedeno na web stranici, smanjiti bounce rate i učiniti vašu web-stranicu zanimljivijom.

Facebook grupe

Napravite Facebook grupu za svoju web stranicu. Bude li ta grupa zanimljiva i redovito osvježavana novim materijalima, generirat će promet prema vašoj web-stranici. Također na toj grupi redovno objavljujte članke s vaše web stranice.

Pisanje bloga

Pisanje bloga u sklopu web stranice daje joj svježinu, aktualnost i privlačnost u smislu novih sadržaja. Blogovi su idealni za povećanje SEO ratinga svake web stranice. Želite li povećati promet na web stranici, blog vam je gotovo neophodan.

internet marketing Google

Smislite privlačne naslove

Naslovi vaših članaka trebali bi biti zanimljivi i privlačiti pažnju. Ipak, nemojte koristiti spamerske click-bait naslove jer su kontraproduktivni.

Povezivanje internim linkovima

Nove objave uvijek povežite nekim linkom na starije objave relevantnoga sadržaja.

Optimizacija slika za web stranicu

Optimizirajte slike na svojoj web stranici u smislu njihovog naziva i opisa. Nemojte da vam nazivi slika budu tipa “photo 11” jer to sasvim sigurno neće pomoći Googleu da vas bolje pozicionira.

Content marketing

Unajmite nekoga tko će vam pisati članke za content marketing, osobu koja ima vještinu pisanja te razumije SEO pravila. Samo jedan kvalitetan content marketing pisac može vam se stostruko isplatiti.

Učestalo osvježivanje web stranice

Ako svoju web stranicu učestalo osvježavate u smislu novih objava, postova, članaka ili bilo kakvih promjena, to signalizira Googleu da je vaša web stranica “živa”, da nije statična, pa će vam dovesti više posjetitelja.

SEO rast

SEO rast mjeren prema Google Analytics

Prevedite svoju web stranicu

Ako prevedete svoju web stranicu na barem jedan strani jezik, tipa engleski, otvarate se za znatno veći broj ljudi koji potencijalno mogu posjetiti vašu web-stranicu i biti vaši kupci ili klijenti. Hrvatsku svake godine posjeti više od 10 milijuna turista koji će možda zatrebati vaše usluge i proizvode, a novi posjetitelji mogu vam doći i nevezano uz turizam; sve ovisi u koju tržišnu nišu spadate. Prijevod web-stranice također vam se može višestruko isplatiti.

VAŽNO! Imajte na umu da se povećanje broja posjetitelja odnosno povećan promet na web stranici ne može dogoditi preko noći (osim ako je riječ o plaćenom oglašavanju). Poboljšani rezultati organskog pretraživanja mogu se pokazati tek nakon određenog perioda, ako ste dovoljno strpljivi i koristite ispravne metode.

Kategorije: SEO

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.