Koji internet odabrati: Hrvatski Telekom za 70 kn mjesečno skuplji od Tele2

Koji internet odabrati: Hrvatski Telekom za 70 kn mjesečno skuplji od Tele2

Zanima vas koji internet odabrati za osobne ili poslovne potrebe? Tele2 nudi uvjerljivo najpovoljniji brzi i neograničeni internet s 4G brzinama, i to za svega 149 kn mjesečno za postojeće Tele2 korisnike. Ako već niste Tele2 korisnik, taj će vas internet onda doći 169 kn mjesečno. Riječ je tzv. pokućnom internetu za koji vam nije potrebna nikakva telefonska linija ili priključak. Sve što trebate jest uključiti router u strujnu utičnicu.

koji internet odabrati

 

Koji internet odabrati: Hrvatski Telekom za 70 kn mjesečno skuplji od Tele2

S druge strane Hrvatski Telekom nudi uslugu neograničenog interneta od 239 kn mjesečno, što je čak 70 kn mjesečno više od Tele2 ponude.  I s tim da je riječ o internetu koji ovisi o kvaliteti telefonske linije. Nerijetko su brzine takvog interneta ispod proklamiranih brzina, u što se uvjerio i autor ovog članka koji je nekoć bio (nezadovoljni) korisnik Hrvatskog Telekoma.

Postoji doduše i HT ponuda MAX paketa od 199 kn mjesečno, no nakon potrošenih 100 GB (u HT-u su pogrešno napisali BG umjesto GB – tipfeler koji bi netko trebao ispraviti) brzina se “spušta na 4Mbit/s.” S druge strane Tele2 nudi čak 10 puta više brzog interneta – 1 TB – nakon čega se brzina može smanjiti, iako je u praksi gotovo nemoguće potrošiti 1 TB interneta.

koji internet odabrati

Ponuda Hrvatskog Telekoma uključuje doduše i telefonsku liniju, no danas gotovo nitko više ne koristi telefon, pogotovo mlađe generacije korisnika. Koliko nam je poznato, HT za sada nema ponudu “pokućnog interneta”, odnosno neograničenog interneta koji nije uvjetovan telefonskom linijom i žičanim spojevima.

Ako se pitate koji internet odabrati za kuću, dom ili ured a za relativno povoljnu cijenu, naša je preporuka Tele2 brzi pokućni internet. U usporedbi s MAX 2 paketom Hrvatskog Telekoma, proći ćete za 70 kn povoljnije što je na ugovor od 2 godine ušteda od čak 1680 kn (2160 kn ako ste postojeći Tele2 korisnik)! S tim da pokućni internet bez problema možete seliti u drugi stan, vikendicu pa čak i nositi sa sobom na ljetovanje, jer niste ograničeni postojećom telefonskom linijom i žicama.

 

 

Kategorije: IT WORLD

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.