Gdje kupiti WordPress teme: 5 najboljih online mjesta za kupnju

Gdje kupiti WordPress teme: 5 najboljih online mjesta za kupnju

Bilo da ste profesionalni web-dizajner ili naprosto posjedujete dovoljno znanja da sami kupite, instalirate i prilagodite premium WordPress temu za svoje potrebe, donosimo vam prikaz 5 najpopularnijih tržišta odnosno online mjesta gdje možete kupiti kvalitetne WordPress teme.

Themeforest

Ovo je vjerojatno najpopularnije i ponudom najbogatije online mjesto gdje možete kupiti premium WordPress teme. Iza Themeforesta stoji australska kompanija Envato (bivši Eden) koju su 2006. godine osnovali Collis Ta’eed, Cyan Claire i Jun Rung. Sjedište Envata je u Melbourneu.

Themeforest nudi preko 6000 WordPress tema i predložaka, a jedna od njegovih prednosti je ta što možete vidjeti ocjene koje su korisnici dali kupljenim temama. Drugim riječima, teško da ćete kupiti nekvalitetnu WordPress temu ako vidite da je dobila ocjenu manju od tri zvjezdice (od mogućih 5).

Na svaku kupljenu temu dobijate 6 mjeseci podrške od autora, s tim da se dodatnim plaćanjem period podrške može produžiti na 12 mjeseci. Cijene WordPress tema običnu se kreću od 50 do 70 dolara.

WordPress teme

 

Mojo Themes

Mojo Themes vam nudi nešto više od 2000 tema i predložaka te je riječ o tržištu koje se ubrzano razvija. Cijenama je nešto povoljniji od Themeforesta te možete pronaći relativno kvalitetne teme za već nekih 20 dolara.

mojo themes

Template Monster

Na ovom se tržištu prodaje nešto više od 1700 WordPress tema. Template Monster prisutan je na tržištu još od 2002. godine kada su započeli s prodajom HTML predložaka.

 

WordPress teme template

Woo Themes

Iako ne nudi brojčano puno WordPress tema, Woo Themes je poznat po kvalitetnim WordPress temama čistoga koda i preglednog dizajna. Postoje čak i besplatne teme koje možete preuzeti s njihovih stranica. Osim toga kompanija koja stoji iza Woo Themes autor je najpoznatijeg i najkvalitetnijeg dodatka (plugina) za e-trgovine: WooCommerce.

Woo Themes je s poslovanjem započeo 2008. godine te su ga osnovala trojica WordPress entuzijasta. Danas ima preko 50 zaposlenika iz 19 zemalja.

WooThemes slika

Elegant Themes

Riječ je o nevelikom tržištu WordPress tema gdje ih se nudi samo 87, no koje karakterizira lijep, elegantan i kvalitetan dizajn, stoga će vjerovatno svatko tko kupuje WordPress teme ovdje naći nešto za sebe. Do sada je ove teme kupilo gotovo 350.000 korisnika što svjedoči o njihovoj kvaliteti.

Elegant themes

Besplatne WordPress teme

Na internetu postoji popriličan broj besplatnih WordPress tema koje možete slobodno preuzeti i koristiti. No po kvaliteti i dizajnu riječ je o temama koje sasvim sigurno neće zadovoljiti profesionalne zahtjeve. Iako se i među besplatnim temama može naći onih koje su relativno pristojnog dizajna i kvalitetnog koda, odsustvo podrške od strane programera (nitko vam neće besplatno pružiti podršku) i redovitih ažuriranja upućuje vas da za iole ozbiljniju web-stranicu ili projekt kupite premium WordPress temu.

Kategorije: WordPress

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.