Najposjećenije hrvatske web-stranice

Najposjećenije hrvatske web-stranice

Najposjećenija hrvatska web-stranica, prema sajtu Alexa.com, jest Jutarnji.hr, a nakon njega slijedi Index.hr. Iza Indexa slijedi popularan oglasnik Njuskalo.hr te 24sata.hr i Vecernji.hr. Na desetom mjestu je portal Net.hr iza kojeg slijede Tportal, Telegram, Slobodna Dalmacija…

Od lokalnih news portala dobro kotiraju Lika-online.com (24. mjesto) te riječki Novi list (40. mjesto).

Ipak, najposjećenije web-stranice u Hrvatskoj nisu domaće. Naravno, radi se o pregledniku Google.hr koji na prvom mjestu te društvenoj mreži Facebook koja je na drugom mjestu. Na trećem mjestu pak nalazi se popularan videoservis YouTube.

Očito je da Hrvati najviše voće posjećivati popularnu tražilicu Google te provoditi vrijeme na Facebooku. Kad im to dosadi, obično gledaju videosadržaje ili čitaju članke i vijesti na news portalima. Da neki ipak ne gube vrijeme nego nešto i uče, svjedoči i činjenica da se popularna enciklopedija Wikipedia nalazi na dobrom 12. mjestu. Što se tiče šopinga, tu je čini se među našim građanima zavladao eBay koji se nalazi na 15. mjestu te Amazon koji je na 17. mjestu, što je znatno bolji rejting od domaćih online dućana.

Kategorije: IT WORLD
Oznake: web-stranice

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.