Predviđanja: snažan rast mobilnih pretplatnika

Predviđanja: snažan rast mobilnih pretplatnika

Ericssonov Mobility Report predviđa snažno ubrzanje rasta podatkovnog prometa putem mobilnih mreža. Tako bi se po njihovim procjenama do 20121. godine trebao udesetorostručiti u odnosu na današnje stanje.

Za ovaj snažan rast najzaslužnije bi trebale biti video usluge poput YouTubea i Netflixa kojima korisnici sve češće pristupaju putem mobilnih mreža. Do 2021. na godišnjoj razini u Ericssonu predviđaju rast video usluga od oko 55%, te bi 2021. udio videa u ukupnom prometu mobilnim mrežama trebao biti 70%, naspram 50% 2015.

Ericsson također smatra da će broj pretplatnika širom svijeta koji koriste pametne mobilne telefone narasti na 6,4 milijarde do 2021., u odnosu na sadašnje 3,4 milijarde. Osim toga do 2020. se očekuje komercijalna dostupnost 5. generacije mobilnih mreža, a najbrži rast broja pretplatnika na 5G mreže bit će u Južnoj Koreji, Japanu, Kini i SAD-u.

Kategorije: Vijesti

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.