Google AdWords oglasi za početnike

Google AdWords oglasi za početnike

Googleov oglašivački program zove se Google AdWords. To su oni oglasi koji se kao izdvojeni prikazuju pri vrhu (ili pak na nekom drugom mjestu – npr. sa strane ili pri dnu stranice) u rezultatima pretraživanja Google tražilice. Ovaj popularni način internetskog oglašavanja omogućuje vam da steknete nove kupce i posjetitelje svojih web stranica te proširite i uvećate svoje poslovanje. Danas su Google AdWords oglasi jedan od najučestalijih i najmoćnijih načina oglašavanja!

U Google AdWords oglasima možete birate gdje će se oglas i u koje vrijeme prikazati, možete postaviti proračun po vašoj mjeri (npr. 20 kn dnevno) i mjeriti učinak oglasa. Nema obaveze minimalne potrošnje, a prikazivanje vaših oglasa uvijek možete pauzirati ili zaustaviti.

Uz Google AdWords možete doći do korisnika (posjetitelja Google tražilice) dok pretražuju riječi ili izraze (koje nazivamo ključne riječi) ili dok pregledavaju one sadržaje koji su tematski povezani s vašom tvrtkom. Vaš se oglas može prikazati na Googleu i partnerskim web-lokacijama, a plaćate samo ako netko klikne vaš oglas.

Ovaj popularni način internetskog oglašavanja omogućuje vam da steknete nove kupce i posjetitelje svojih web-stranica te proširite i uvećate svoje poslovanje.

Prednosti oglašavanja putem Google AdWordsa su u tome što relativno brzo i učinkovito možete promovirati svoju tvrtku, te proizvode ili usluge putem svoje web-stranice. U moru internetskih stranica obično postoji mala šansa da će potencijalni kupac doći baš do vas; pogotovo ako nemate jak i poznat brand. U tom vam je slučaju najbolje rješenje Google AdWords oglašavanje koje vam potencijalno može donijeti stotine pa i tisuće posjetitelja i kupaca.

Google tražilica je najposjećenija u svijetu i Hrvatskoj – preko 90% ljudi u pretraživanju interneta koristi upravo Google. Zato i ne čudi što su Google AdWords oglasi najpopularniji vid internetskog oglašavanja. Ako želite snažan marketinški zamah koji će vam pospješiti online prodaju, ne oklijevajte nego se odlučite za Google AdWords oglašavanje!

Kategorije: Oglašavanje

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.