Tečaj izrade web stranica i programiranja za samo 15 eura

Tečaj izrade web stranica i programiranja za samo 15 eura

Internet je u današnje doba svima omogućio da dođu do gotovo svih informacija, i to iz udobnosti vlastitoga doma. Većina ljudi ionako na internetu provodi barem par sati dnevno, pa zašto ih onda ne biste pametno iskoristili i naučili nešto korisno i novo? To pogotovo vrijedi za sve one koji imaju aspiraciju da se bave programiranjem, dizajnom, izradom web-stranica… Gdje je bolje naučiti takve specijalizirane online vještine nego na internetu, gdje ćete kasnije svoje proizvode i usluge i nuditi potencijalnim kupcima. Zašto se onda ne biste odlučili na kvalitetan tečaj izrade web stranica koji će vam donijeti znanje?

Odlasci na skupe tečajeve su prošlost

Da biste npr. u Hrvatskoj naučili programirati ili izrađivati kvalitetne web-stranice, imate dva izbora: upisati fakultet ili platiti nekakav specijalizirani tečaj. I jedna i druga solucija zahtijeva puno vremena i novca u smislu fizičkog odlaska na predavanja, plaćanja skupih školarina itd. Ako ne želite potrošiti 5-6 godina na studiranje ili nekoliko tisuća kuna na tromjesečni tečaj upitne kvalitete, tada možete i sami naučiti ono što vas zanima uz gotovo minimalna ulaganja. Jedini je preduvjet da dobro poznajete engleski jezik.

tečaj izrade web stranica

Većina najboljih svjetskih programera i dizajnera nikada nisu pohađali ni fakultet niti su odlazili na kratke tečajeve da bi dobili nekakvo uvjerenje koje im baš i ne bi puno pomoglo. U IT svijetu diplome zapravo i ne vrijede mnogo; jedino što je bitno jest znate li raditi i kako kvalitetno. Tehnologije u polju web-developmenta i programiranja toliko se rapidno razvijaju da ih ni najbolji svjetski fakulteti nisu u stanju pratiti, a kamoli domaći. Dovoljno je spomenuti kako neki naši tečajevi koji nude programe web dizajna još uvijek kroz svoje nastavne sate podučavaju Flash, tehnologiju koja je godinama zastarjela i koju u svijetu web-programiranja više nitko ne koristi. Slična je stvar s PHP-om.

Osim toga, cijene tečajeva za računalnog programera ili web dizajnera u nas se kreću od 7000 pa sve do 20.000 kn, s tim da ćete za te novce dobiti tek nekakve općenite osnove, a pravo znanje i praksu opet ćete trebati stjecati – sami. Zašto onda ne uštedjeti i vrijeme i novac te upisati online tečaj izrade web stranica gdje će vas podučavati vrhunski svjetski programeri i dizajneri?

Udemy.com – učite od najboljih predavača

Postoje različita mrežna mjesta za online učenje i stjecanje znanja. Mnoga od njih su jako kvalitetna, a neka su čak i potpuno besplatna. Također, puno toga možete naučiti samostalno istražujući YouTube tutorijale ili specijalizirane web stranice s besplatnim savjetima. Ipak, da biste nešto naučili kvalitetno i sadržajno, potreban je cjelovit i organiziran program učenja. Jedna od takvih web stranica koje nude jako kvalitetne online programe obrazovanja jest Udemy.com.

Udemy nudi više od 40.000 različitih tečajeva, a njihove usluge koristi preko 14 milijuna studenata širom svijeta. Na Udemyju možete naučiti gotovo sve: od web dizajna preko marketinga i menadžmenta do yoge i fitnesa. Ipak, nama su najzanimljiviji IT tečajevi gdje možete naučiti web development, programiranje, web dizajn, izradu mobilnih aplikacija, pa čak i izradu računalnih igara.

tečaj izrade web stranica

Tehnologije s kojima ćete se na takvim tečajevima susretati i koje ćete imati priliku savladati su HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, Node, Bootstrap, Android itd. Jedan od najpopularnijih tečajeva na Udemyju za one koji se žele baviti izradom web stranica jest The Web Developer Bootcamp, koji traje 43 sata te sadrži ukupno 323 pojedinačne lekcije. Ovaj je tečaj pogotovo popularan iz razloga što ne morate imati gotovo nikakvo predznanje da biste naučili web dizajn i programiranje, a prema statistikama čak 94% studenata koji ga završe, kasnije dobiju poslove s punim radnim vremenom ili pak uspješno rade kao freelanceri.  Naravno, to se ne dogodi preko noći, već nakon daljnjeg učenja i prakse. Ipak, ovakvi i slični tečajevi odličan su početak za one koji žele učiti i napredovati.

Također, nemojte misliti da vam online tečajevi neće donijeti nikakvu diplomu; nakon završenog tečaja gdje ćete na kraju odraditi i praktični dio, dobit ćete certifikat ili uvjerenje o uspješno završenom tečaju. Koliko je ovaj tečaj popularan i uspješan, dovoljno je spomenuti kako ga je do sada upisalo preko 60.000 studenata koji su ga ocijenili s prosječnom ocjenom 4.7 (od 5).

Za šaku eura

Većina ovakvih i sličnih tečajeva na Udemyju košta oko 200 eura ili više, no vrlo su česti značajni popusti pa tako tečaj koji se inače plaća 200 eura možete upisati za svega 15 eura ili oko 100-tinjak kuna! To je neusporedivo povoljnije od domaćih tečajeva koji su doslovno sto puta skuplji, a gdje ćete vjerovatno dobiti manje kvalitetno znanje. Tečajevima koje ovdje platite možete pristupiti bilo kada iz udobnosti vlastitog doma. Također, nudi vam se interakcija s predavačima u vidu postavljanja pitanja, a imate i opširan database najčešćih pitanja i odgovora. Ako iz nekog razloga niste zadovoljni ponuđenim, čak imate i opciju da u roku od 30 dana zatražite povrat novca.

tečaj weba

Stoga, ako vas zanima tečaj izrade web stranica, tečaj programiranja i slično, preporučujemo vam da odaberete jedan od ponuđenih tečajeva na stranici Udemy.com. Kao što smo rekli, jedini preduvjet jest da dobro poznajete engleski jezik. No to je ionako svakako jedan od glavnih preduvjeta ako se mislite ozbiljno i profesionalno baviti izradom weba i programiranjem te biti u tome uspješni.

 

Kategorije: Tutorijali

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.