U Hrvatskoj raste kupnja putem interneta

U Hrvatskoj raste kupnja putem interneta

U Hrvatskoj, kao i u većini drugih zemalja, neprestano raste interes potrošača za online kupovinu. Podaci EUstata govore kako je udio internetskih kupaca u Hrvatskoj od 2012. do 2014. narastao sa 16 na 22 % (za usporedbu, u Sloveniji se taj broj povećao s 22 na 26%). U sektoru internetske prodaje očekuje se i dodatni rast, koji će se ostvariti zbog tri osnovna razloga: sve veći broj i kvaliteta internetskih trgovina i dućana, sve veće povjerenje potrošača u online kupovinu, te povoljnija cijena i lakša narudžba proizvoda koji se nude online u odnosu na kupnju u fizičkim dućanima.

U Europskoj uniji država u kojoj je najzastupljenija e-trgovina je Irska u kojoj više od polovice ukupnog prometa dolazi putem internetske prodaje proizvoda i usluga, tj. čak 52,1%.

Kategorije: Vijesti

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.