10 razloga za WordPress web-stranice

10 razloga za WordPress web-stranice

WordPress je CMS sustav koji se prvi put pojavio još 2003. godine te od tada boj web-stranica na WordPress platformi neprestano raste. Procjenjuje se da je danas oko 30% svih web-stranica na internetu napravljeno u WordPressu. Poznati web-siteovi koji koriste WordPress su na primjer: Reuters, Forbes, The New York Times, The Wall Street Journal, Harvard Business Review, Time Magazine, CNN, Variety, MTV…

Zašto je toliko web-stranica izrađenu u WordPressu te koje su njegove prednosti? Ovdje ih navodimo 10…

1. Jednostavnost upotrebe 

Jednom kad imate gotovu WordPress stranicu, relativno lako i jednostavno možete sami dodavati nove tekstove, slike, objave, članke…

2. Upravljanje web-stranicom s bilo kojeg mjesta

WordPress stranicu možete uređivati s bilo kojeg mjesta gdje postoji internet konekcija, iz bilo kojeg browsera (tipa Chrome, Firefox, Internet Explorer…). Nije potrebno imati na računalu instaliran neki poseban program.

3. Nije potrebno znanje kodiranja

Svoju WordPress stranicu možete uređivati čak i ako ne znate ništa o kodiranju, HTML-u, FTP prijenosima…

4. Pretraživači tipa Google vole WordPress

Zbog toga što WordPress ima relativno čist i jednostavan kod, pretraživači tipa Google stranice u WordPressu mogu lako pronaći i indeksirati. To znači da vaša stranica u WordPressu, ako je dodatno optimizirate, neće čamiti u zakutku interneta gdje je nitko neće naći.

5. Osobna kontrola nad vlastitom web-stranicom

Nakon što kupite/napravite WordPress web-stranicu, nad njom imate potpunu kontrolu u smislu da je relativno lako možete sami održavati, mijenjati, dodavati nove sadržaje…

6. Izgled WordPress stranice može se lako mijenjati

Dosadio vam je izgled vaše WordPress stranice? Nema nikakvog problema. Zbog stotina i tisuća opcija, svojoj WordPress stranici vrlo lako i brzo možete promijeniti izgled, raspored, boje, veličinu fontova, oglase, slike, logo i gotovo sve što poželite. I to bez ikakvog kodiranja!

7. Odlična programerska podrška

Svaka premium WordPress tema, odnosno predložak, ima podršku programerskog studija koji ju je izradio. To znači da ako vam bilo što “zapne” u prilagodbi neke WordPress teme, uvijek možete kontaktirati programerski tim koji će vam se javiti s rješenjem. Programerima je u interesu da vam pomognu jer premium WordPress teme možete ocjenjivati na internetu. One teme koje su najbolje ocijenjene, najbolje se i prodaju.

8. Proširenje funkcionalnosti putem pluginova

Želite na svoju web-stranicu dodati kalendar, galeriju slika, video-uratke, Twitter račun, Facebook lajkove, ankete, oglase, vremensku prognozu…? Možete sve što poželite jer za WordPress postoje tisuće pluginova kojima možete proširiti funkcionalnost i korisnost svoje web-stranice.

9. Brzina otvaranja stranice

Na svojoj WordPress web-stranici možete imati stotine ili tisuće članaka, postova, slika… no to neće imati nikakvog utjecaja na brzinu otvaranja, tj. povećanje sadržaja ne usporava WordPress.

10. Više administratora 

Na jednoj WordPress web-stranici može biti više korisnika/administratora koji će dodavati sadržaje. Npr. ako imate tvrtku i njenu web-stranicu izrađenu u WordPressu, sadržaj može dodavati više zaposlenika, tj. nema ograničenja na samo jednog administratora.

Kategorije: WordPress

O autoru

Mišo Sučević

Završio je studij hrvatskoga jezika i informacijskih znanosti. Vlasnik je digitalne agencije GNOSIS za izradu web-stranica, SEO optimizaciju, online marketing i prevoditeljske usluge. Zaljubljenik u WordPress i SEO. U slobodno vrijeme piše SEO blog, a voli i šetnje u prirodi.